Spring naar content

Talk ’n Joy week

Jaarlijks organiseert Tactus, met behulp van financiering van de Stichting Vrienden van Tactus, de Talk ’n Joy week. Het is een bijzondere week, waarin niet alleen tijd is voor leuke activiteiten, maar ook om met leeftijdsgenoten te delen hoe het is om kind te zijn van een ouder die een verslavingsprobleem heeft (gehad).

Behalve leuke activiteiten, kunnen kinderen met elkaar en hulpverleners van Tactus praten over wat hen bezighoudt.

Praten over het leven thuis

In de zogeheten ‘talkblokken’ die elke dag plaatsvinden gedurende de week kunnen de kinderen met elkaar praten over hun situatie thuis. “Dat gaat niet perse altijd over wat je problemen zijn, maar bijvoorbeeld ook over wat je eigen kwaliteiten zijn, wat je helpt in zo’n situatie en hoe je ermee omgaat”, legt preventiewerker Linda van den Berg uit. “Elk blok heeft weer een ander thema: het gaat bijvoorbeeld over middelenkennis, over wat voor tips ze elkaar willen geven of er komt een ervaringsdeskundige vertellen.”

Bij ervaringsdeskundige Merel Géron maakten de talkblokken indruk, vertelt ze: “Sommige kinderen zijn al heel volwassen in hun gedrag en er waren verhalen bij waar ik nog steeds aan terugdenk. Veel verhalen waren natuurlijk best heftig, dus ik vond het heel knap dat het zo goed konden vertellen. Je merkt echt dat er in zo’n week een stevige basis wordt gelegd voor hoe open de kinderen zijn.”

Leuke activiteiten

Het praten wordt afgewisseld met leuke activiteiten. Vaak in de ochtend een talkblok, ’s middags lekker op pad. Die leuke activiteiten zijn er altijd in overvloed dank zij sponsoren. Denk aan wandelingen in een natuurgebied of een bioscoopbezoek.

Steun ons!

Wil je geld doneren aan onze stichting en zo een steentje bijdrage aan de hulpverlening aan mensen met een verslaving en hun naasten? Stort jouw bijdrage dan op bankrekeningnummer NL29 INGB 0651 2821 36 t.n.v. Stichting Vrienden van Tactus

Wil je doneren aan een specifiek project? Dat kan ook. Vermeld de naam van het project bij de omschrijving als je geld overmaakt. 

Uiteraard kun je contact opnemen mocht je vragen hebben voordat je doneert. Op deze site vind je onze jaarverslagen en beleidsplannen en bij projecten houden we je zo veel mogelijk op de hoogte van waar we het geld aan besteden. 

Hulp en informatie voor kinderen van

Op Tactus.nl vind je meer informatie voor kinderen van ouders met een verslaving. Hier lees ook meer over de activiteiten die Tactus biedt aan deze doelgroep. 

Gerelateerd

Tactus vraagt aandacht voor de maatschappelijke participatie en integratie van kinderen van ouders met verslavingsproblemen en organiseert regelmatig voor deze kinderen doe-praatgroepen.
De Talk ’n Joy dagen zijn speciaal voor jongeren waarvan de vader en/of moeder een verslavingsprobleem heeft (gehad). Tijdens deze dagen worden er heel veel leuke dingen gedaan: naar de bioscoop gaan, lekkere dingen bakken, bootcamp of lasergamen.
Jaarlijks organiseert Tactus een bijzondere week, waarin niet alleen tijd is voor leuke activiteiten, maar ook om met leeftijdsgenoten te delen hoe het is om kind te zijn van een ouder die een verslavingsprobleem heeft (gehad).